فضای مجازی همچون دنیای واقعی، بستر بروز و ظهور ایده ها و اشکال و فرم های مختلف رفتاری است و طبعاً به سبب گستردگی و فراگیری و عمق نفوذش، این روزها از اهمّیت بیشتری در اشاعه ارزش ها و هنجارها برخوردار است. مقوله حجاب و عفاف نیز از جمله مواردی است که در این فضا دستخوش هجمه ها و تهدیدهای هنجاری قرار گرفته است. (هدایتی، فریفته. 1395. «نگاهی به کمپین های ترویج حجاب در فضای مجازی»)
امروزه، یکی از مهم ترین ابزار برای ترویج عفاف و حجاب در جامعه، استفاده از فضای مجازی است. در کنار هجمه های فراوان پیدا و پنهانی که علیه حجاب در فضای مجازی می شود، مسلمانان و کاربران عفیفی نیز هستند که با دغدغه ترویج عفاف و حجاب در این فضا فعّالیّت می کنند؛ از نمونه این فعّالیّت ها می توان به عرضه مجموعه عکس نوشته های گرافیکی «بچه شیعه باش» اشاره کرد که در آن حفظ و تکریم خانواده، رعایت تقوا و همچنین حجاب مورد توجّه قرار گرفته است. این تصاویر با انتشار در کانال های پیام رسان های گوناگون و شبکه های اجتماعی، به سبب استفاده از تصاویر به جای متن تنها، تأثیری بسیار بر کاربران می گذارد.
پویش «من حجاب را دوست دارم» نیز از دیگر فعّالیّت ها در فضای مجازی است که ابتداء از انتشار این شعار بر روی اشیاء فانتزی و تزئینی سعی در جذب حداکثری داشت و بعد به فضای مجازی هم راه یافت و با استقبال خوبی مواجه شد.
پویش «من خانواده ام را دوست دارم» که به مناسبت هفته جهانی عفاف و حجاب به راه افتاد و هدف از آن، گسترش این فریضه در فضای مجازی است، از دیگر فعّالیّتهای خوب در این عرصه به شمار می رود. .( فرهنگی و اجتماعی , فرهنگ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۰کد خبر: ۶۷۲۱۷۲پ)
حال یکی از مهم ترین حوزه هایی که غرب در حال حاضر، شکست و اضمحلال را در آن تجربه می کند، حوزه زن و خانواده است. اندیشه فمینیسم پس از ده ها سال حاکمیت بر مراکز علمی، پژوهشی، برنامه ریزی و سیاست گذاری مغرب زمین هم در حوزه نظر و هم در حوزه عمل به بن بست رسیده و با انتقادهای جدّی روبه رو شده است. (شفیعی سروستانی، ابراهیم ,زمستان 1390«وظایف و بایسته های رسانه ملی در زمینه عفاف وحجاب براساس مصوبات شورای فرهنگی عمومی»، فصلنامه مطالعات جوان و رسانه، شماره3).
مقام معظم رهبری در همین زمینه می فرماید:
«در مورد مسئله زن این ما نیستیم که باید از موضع خودمان دفاع کنیم؛ این فرهنگ منحط غرب است که باید از خودش دفاع کند. آنچه را که ما برای زن عرضه می کنیم، چیزی است که هیچ انسان اندیشمند و باانصافی نمی تواند منکر بشود که این برای زن خوب است. ما زن را دعوت به عفت، عصمت، حجاب، عدم اختلاط و آمیزش بی حد و مرز میان زن و مرد، حفظ کرامت انسانی و آرایش نکردن در مقابل مردان بیگانه برای اینکه لذت ببرند، دعوت می کنیم. آیا اینها بد است؟ این کرامت زن مسلمان است. آنها که زن را تشویق می کنند که خود را جوری آرایش کند که مردهای کوچه و بازار به او نگاه کنند و غرایز شهوانی خودشان را ارضا کنند، باید از خودشان دفاع کنند که چرا زن را تا این حد پایین آوردند و تذلیل کردند.»( سخنرانی در تاریخ 26/9/1371)
مقام معظم رهبری در یکی دیگر از سخنان خود می فرمایند:
* مطالعه و تحقیق و ورود به مسائل مورد ابتلای روز جزو وظایف حتمی است توصیه من به خواهران و دختران عزیزم این است که معلومات و آگاهیهایتان را بیشترکنید. مطالعه، دقَّت، تحقیق، درس، ورود به مسائل مورد ابتلای روز و اهتمام به کارهای دینی، جزو وظایف حتمی و مسلَّمی است که امروز زنان کشور باید مثل مردان، خود راموظَّف به انجام آنها بدانند.(بیانات در جمع زنان شهر ارومیه ۱375 / ۰6 / 28)
حضور پرشور زنان در دوران شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نقش تعیین کننده آنان در رشد و پویایی کشور در سال های پس از جنگ و درخشش آنها در عرصه های گوناگون علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی در سال های اخیر، نشان دهنده تأثیر انقلاب اسلامی بر رشد و ارتقا و جایگاه اجتماعی زنان است. نکته بااهمیت این است که زنان کشور ما همه این موفقیت های چشم گیر را با حفظ حجاب و عفاف و پای بندی به ارزش های اسلامی به دست آورده اند و همین نکته می تواند زنان ایرانی را به عنوان الگویی برای زنان جهان مطرح سازد. .(شفیعی سروستانی، ابراهیم ,زمستان 1390«وظایف و بایسته های رسانه ملی در زمینه عفاف وحجاب براساس مصوبات شورای فرهنگی عمومی»، فصلنامه مطالعات جوان و رسانه، شماره3).